Babamozi, 4D, 5D ultrahang

Mi is az a BABAMOZI?

A 4 dimenziós ultrahang valójában egy valós idejű, 3 dimenziós ultrahang. Ez azt jelenti, hogy a három dimenzióban megjelenített síkokat ezzel a módszerrel mozgásban látjuk. A negyedik dimenzió maga az idő. Ezzel a technikával másodpercenként többször is frissülő mozgóképet kapunk. A 4 dimenziós ultrahanggal adott időben, illetve minimális időbeli csúszásokkal mutatjuk meg a baba mozgását, testhelyzetét és arckifejezését.

Az 5 dimenziós ultrahang a 4 dimenziós ultrahang további összekapcsolása. Ezesetben egy speciális megvilágítás segítségével élesebb kép által láthatjuk a magzat mozgását. Mindez igazi moziélményt nyújt a leendő szülőknek, családtagoknak.

4D ultrahang

Mit észlel ebből a baba?

Ugyan bizonyított adat nincs arról, hogy a magzatot zavarná a több dimenziós ultrahang vizsgálat, ám a magzat rekciójából sejthető, hogy észleli azt. Ezért a szakorvosok általában 30 percnél tovább nem végeznek 3 illetve 4,5 dimenziós vizsgálatokat.

Mely időszak a legalkalmasabb?

A 25. és a 35. terhességi hét között ajánljuk a babamozit, ugyanis ekkor még nem túl vastag a hasfal, már a baba is formásabb, többször mozog, és a magzatvíz mennyisége is ekkor a legmegfelelőbb a vizsgálathoz. Természetesen a 25. hét előtt is el lehet a vizsgálatot végezni, ám 25. és a 35. hét között nagyobb élménynek lehetünk részesei.

Hogyan örökíthetem mindezt meg?

Az ultrahang során a képernyőn megjelenő magzati képekről színes, nyomtatott képeket készítünk, a mozgóképet pedig pendrive-ra rögzítve adjuk a szülőknek, hogy a család ezt bármikor otthon is visszanézhesse.

Babamozi

Miért a Mediusz’Co?

Terhességi ultrahangvizsgálataink a legmagasabb szintű minőségi elvárásoknak is megfelelnek. Felvételeinket az egyik legújabb, ultramodern UH készülékkel végezzük, szonográfus szakemberünk pedig rendelkezik a vizsgálatok megfelelő minőségben történő elvégzését garantáló hivatalos oklevéllel.

Hamarosan!

Nemsokára érkezik az új időpontfoglaló rendszerünk, melynek segítségével kényelmesebben tud időpontot foglalni. Addig kérjük lépjen velünk kapcsolatba a mellékelt elérhetőségeken.